Democratie in Actie

Datum 09-05-2018

Democratie in Actie helpt gemeenten antwoorden te vinden op democratische vraagstukken van deze tijd. Raadsleden, bestuurders, ambtenaren en inwoners geven samen invulling aan Democratie in Actie onder de noemer van, voor en door gemeenten. Op de Dag van de Lokale Democratie op 16 november 2018 in Amersfoort wordt het startsein gegeven voor de eerste projecten.

Verdiepingssessies
Ter voorbereiding op Democratie in Actie organiseert VNG samen met het BZK-team van het Actieprogramma Versterking Lokale Democratie en Bestuur twee verdiepingssessies op 27 en 28 september in Utrecht. Deze verdiepingssessies zijn het vervolg op de voor de zomer gehouden regionale ontwerpsessies. Doel van de bijeenkomsten is gezamenlijk te komen tot een invulling van Democratie in Actie, en concrete projecten te benoemen.

Dag van de Lokale Democratie 2018
Ook dit jaar organiseren we weer de Dag van de Lokale Democratie. Op 16 november zien we elkaar in Amersfoort. Op deze dag willen we het startsein geven voor de eerste DiA-projecten. Daarnaast biedt de Dag van de Lokale Democratie gelegenheid voor een brede doelgroep om inspiratie op te doen en ervaringen te delen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Dag van de Lokale Democratie.

Heeft u geen gelegenheid om op 27 of 28 september aan een verdiepingssessie mee te doen, maar wilt u toch meedenken over de invulling van Democratie in Actie? Neem dan rechtstreeks contact op D-loket@vng.nl.